TV Sket&Sets udsendelser 17. og 24. november 2012

I udsendelserne lørdagene den 17. og 24. november bringer TV Sket&Set en fortælling om Brænderigården, en af de fascinerende gårde, man når gennem en  port fra Søndergade i Horsens. En beboer fortæller om gårdens historie og om, hvordan det er at bo midt i byen. Der er besøg i Strikkekunsten, der sælger uldgarn af høj kvalitet og rådgiver om strikning. Man kommer indenfor i butikken BookOs, hvor der sælges modetøj til damer, og hvor man også har et spændende sortiment af sæber og cremer samt af specialiteter til madlavningen, salte, syltetøj med mere. Og endelig er der en samtale med Jørgen Melstrup, indehaver af Galleri Brænderigården, der formidler billedkunst på flere måder.

Horsensianeren Gert Nordingsgaad og hans makker, Klaus S. Berthelsen startede for et år siden en ny spærfabrik i Løve nordvest for Brædstrup. I et indslag fortælles eventyret om, hvordan de er kommet godt i gang med en ny virksomhed på et marked, der ellers er stærkt præget af den økonomiske krise.

Preben Andersen var borgmester i Brædstrup kommune i otte år fra starten af 1996 til udgangen af 2001. Kameraet følger ham rundt til nogle af de steder, hvor der sket noget i hans borgmestertid. Der tales om storparceller i Voerladegård og Nim, om dagtilbud til børn eksempelvis i form af Bakkelandets Børnehave, om renovering og udbygning af svømmehallen i Brædstrup og om Brædstrup som ”solby.”

Orla Kjeld Bothe og Galleri Franz Pedersen står bag en ny skulptur i bybilledet i Horsens. Den er stillet op i Levysgade. Navnet er ”Mandsling,” og det er Michael Kvium, der har udført den. I TV Sket&Sets udgave kommenteres den af kunsthistorikeren Bente Hammershøy.

TV Sket&Set sender lørdage kl. 11,30 på Kanal Syd og kl. 15,00 på Kanal Østjylland. Alle indslagene findes desuden på YouTube.

Skriv et svar