TV Sket&Sets udsendelser 15. og 22. december

”Direktør i eget liv” – udtrykket står som overskrift over for en kommunal praksis i ældreplejen. Den går ud på, at borgere, der for eksempel på grund af længere tids sygdom bliver svækkede og meget afhængige af hjælp, tilbydes optræning, så de igen kan have glæden af at kunne selv i stedet for at vente på hjælp. I TV Sket&Sets udsendelse møder man en borger, der efter flere knoglebrud var meget afhængig af hjemmehjælp i et stort timetal. Men i samarbejde med ansatte i ældreplejen, har han genvundet evnen til at klare meget selv, og det er han glad for.

Horsens løfter i flok! Også når det gælder akutjob og indsats i øvrigt for at sikre arbejde eller uddannelse til de omkring 800 borgere, der ellers vil miste retten til dagpenge til januar. TV Sket&Set var med, da det særlige jobberedskab blev startet i de tidligere HK-lokaler på Rådhustorvet i Horsens.

Ifølge den muslimske tradition, siges det om Profeten Noah og hans familie, at da vandet begyndte at trække sig tilbage efter Syndfloden, samlede de al den mad sammen, der var tilbage i Arken, og lavede en lækker budding af den. Retten har fået navnet ”Ashura” eller ”Noahs budding”. Ungdomsforeningen ”Brobyggerne” uddelte smagsprøver af ”Noahs budding” på Søndergade i Horsens. TV Sket&Set fik en forklaring.

TV Sket&Set er lokal-tv for Horsens og Hedensted. Der sendes hver lørdag kl. 11,30 på Kanal Syd og 15,00 på Kanal Østjylland. Alle indslag findes også på YouTube.

Skriv et svar